In den beginne…

Al vanaf de middelbare school maak ik tochten op de fiets. Mijn eerste fietsvakantie strandde in Zuid-Limburg in een stukje niemandsland net ten noorden van Brunssum. Mijn gloednieuwe Nishiki-fiets was niet berekend op het gewicht van mijn Sterntje (een De Waardtent van 8,5 kg). Mijn achterwiel bezweek en gelukkig kon ik een fiets lenen van twee Duitse dames die op weg waren naar Aken en die ik onderweg had ontmoet. Met het losse achterwiel in mijn hand fietste ik naar Brunssum waar het wiel provisorisch werd rechtgebogen, maar duidelijk was dat ik niet veel verder zou kunnen reizen.

In de jaren daarna heb ik veel tochten gemaakt, vooral in West Europa. Dat veranderde toen ik in 2000 mijn eerste fietstocht maakte in Thailand en Maleisië. Het fietsvirus heeft mij toen pas echt gegrepen. In de afgelopen tien jaar heb ik met Inge veel tochten gemaakt in verschillende uithoeken van de wereld. Enkele hoogtepunten zijn Cambodja, Cuba en Kirgizië. Toen Inge besloot dat een leven zonder mij een stuk leuker was ben ik weer alleen op pad gegaan.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Zuidkust van Cuba

Twee jaar geleden fietste ik op Sulawesi en bezocht onder andere Toraja, een fascinerend gebied met prachtige, bootvormige huizen en een bijzonder begrafenisritueel. Aan het einde van mijn tocht heb ik twee dagen in mijn eentje met mijn fiets door het oerwoud geworsteld.

cropped-dsc_3519.jpg
Het oerwoud op Sulawesi

Vorig jaar heb ik een korte tocht door Oman gemaakt. In dit letterlijk onherbergzame land heb ik genoten van de fantastische uitzichten, maar ook van de geweldig gastvrije en aardige bevolking. Ik werd nogmaals bevestigd in mijn idee dat fietsen de mooiste manier van reizen is.

dsc_5341
Onherbergzaam Oman

Bij terugkomst begon ik zoals altijd alweer na te denken over de volgende tocht. Langzamerhand kwam het idee op om een jaar lang op pad te gaan. De vraag was echter waarheen? Uiteindelijk viel ik terug op een oude jongensdroom. Ik wilde thuis opstappen en via Turkije, Centraal Azië en China naar Singapore fietsen. Een deel van die route had ik echter al eens gedaan en daarom besloot ik om vanaf Bangkok naar Sydney te vliegen, om van daaruit naar Uluru te gaan. De keuze voor die plek komt voor uit de geweldige roadmovie ‘Priscilla, queen of the desert’, een echte aanrader. Als alles meezit kom ik daar in maart 2018 aan.

28 gedachtes over “In den beginne…

 1. De website ziet er erg mooi uit :-).
  Gaandeweg compleet te maken door je reisverslagen en avonturen. Ik kijk er nu al naar uit. Te beginnen met een ‘OCP’-start vanuit Katwijk ?

  Geliked door 1 persoon

 2. Goeie actie GrumpyBoy! Ik verheug me nu al op de verhalen en de foto’s. Het lijkt me ontzettend gaaf om op de fiets te reizen: slow travelling. Dan pas krijg je echt gevoel voor de verschillende ritmes om je heen.

  Like

 3. Everhard, een hele goede reis gewenst. Het lijkt mij een pracht avontuur. Zelf heb ik al zadelpijn als ik een half uurtje fiets, dus ik ga het mooi hier volgen.

  Succes

  Like

 4. Wat gaaf dat we je zo kunnen volgen. Ik ben een beetje jaloers. Kom je zeker fietsend uitzwaaien op 1 april. Misschien blijf ik je wel achtervolgen tot in Australie. Groet van een happy old cyclist.

  Like

 5. Een hele goede veilige reis op je fiets gewenst. Wij houden het bij varen ,niet de hele wereld over ,maar Griekenland verder ontdekken. We zijn van 1 mei tot 1aug. weer aan boord.
  We zijn benieuwd naar je ervaringen. groet Attie en Hilbert

  Like

 6. Hi Everhard beetje laat, maarkreeg een veel narigheid op mijn bordje ga ik je niet mee vervelen, heb gezien dat je vertrokken bent met vrienden en je familie als afscheid heel erg leuk.Ik vind je verhaal bij het begin al leuk, over de fietstassen en te zwaar beladen, heel herkenbaar, ik was ook altijd alles kwijt als ik weer eens ging fietsen, Engeland is mijn favoriete land. Ik wens you een heel mooie en spannende reis toe alhoewel op spannend zit je ws niet te wachten, maar vooral mooi. Heb net een nieuwe mobile dus zal wel een keer fout gaan, vind het leuk om je te volgen en je verhalen vind ik zeer van de grappige. Groetjes marja.

  Like

 7. Everhard, wat een mooie site, ik ga je volgen. Jouw vader ken ik goed en al weer lang geleden ook jouw moeder, wij ontmoetten elkaar op onze kampeerclub Natour. Zo kreeg ik kort geleden jouw grumpyoldcyclist in beeld. Vorig jaar heb ik een fietstocht met minitentje gemaakt van twee maanden. Ik noemde het de Tocht van de Ontmoetingen. Een reis langs de grenzen van Nederland via campings, vrienden en familie. Dit jaar ga ik weer fietsen met als doel het einde van de regenboog. Camera en dicteer naar tekst-app. mee. Ik ga kijken hoe mijn reislust zich ontwikkelt ik ben ‘van voor de oorlog’ in de buurt van de leeftijd van jouw pa… misschien wisselen we nog eens wetenswaardigheden uit over onze manier van reizen. Heel goede reis en romantiek, Emiel.

  p.s. Mijn nieuwe website is nog niet ingevuld de oude zwerft in het web. Tik mijn voornaam met beeldhouwer in Google dan vind je meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s